Informatii generale

Confidentialitatea datelor dvs. cu caracter personal este foarte importanta pentru noi.

Aceasta pagina are rolul de a va informa cu privire la colectarea si prelucrarea acestor date pe site-ul nostru, https://alecsandriresidence.ro , in contextul noilor reglementari GDPR.

Informatiile se refera la urmatoarele aspecte:

  • de ce facem acest lucru,
  • ce date anume prelucram,
  • ce drepturi aveti legat de datele dvs. colectate pe site-ul nostru.

Ce categorii de date cu caracter personal colectam

Conform noilor reglementari, „A PRELUCRA” inseamna si procesul de colectare a datelor, chiar daca ulterior acestea sunt folosite sau nu.

Tipurile de date colectate de site-ul nostru sunt:

  • nume de utilizator (asa cum il introduceti dvs., nu este neaparat numele sau prenumele adevarat)
  • adresa de email (introdusa de dvs. pentru comunicarea cu site-ul)
  • adresa web a site-ului persoanei care comenteaza (optional)
  • IP si browser utilizat (informatii colectate in mod automat in scopuri statistice)

Cum sunt folosite aceste date si care date sunt colectate pe site in functie de sectiunile accesate

Comentarii

In momentul in care dvs. comentati pe site (in sectiunea NOUTATI, o postare de blog), datele colectate sunt:

  • Numele (cel pe care il introduceti si care va aparea in dreptul comentariului, nu neaparat numele dvs. real)
  • Adresa de email (optional)
  • Data la care a fost facut comentariul
  • Textul comentariului

Aceste date sunt vizibile doar de administratorul site-ului in vederea aprobarii (pentru a nu contine limbaj neadecvat), dupa care sunt publicate (sunt vizualizate de alti vizitatori ai site-ului).

Aceste date sunt colectate automat de site si nu sunt folosite pentru a va fi transmise informatii promotionale, nu vor fi facute publice (cu exceptia numelui si textului comentariului care apar pe site) si nu vor fi instrainate catre alte entitati fizice sau juridice.

Formulare de contact

In cazul in care ne adresati o intrebare folosind formularele de contact de pe site (din pagina CONTACT) sau formularul de inscriere la newsletter, vom colecta urmatoarele date (pe care dumneavoastra le introduceti in campurile formularului):

Nume (obligatoriu in cazul formularului de contact),
Adresa de email (obligatorie pentru formularul de contact si newsletter)
Subiectul mesajului si textul mesajului (Introduse de asemenea de dvs. in campurile specifice)
Acestea sunt date personale introduse de dvs. si sunt folosite pentru a realiza comunicarea cu dvs. (raspuns la mesaje sau trimiterea de newsletter, daca v-ati abonat la acest tip de informare)

Cookies

Acestea reprezinta tehnologii implementate pe majoritatea site-urilor web sau aplicatiilor mobile prin care se colecteaza in mod automat anumite informatii despre utilizator.

Cookie, internet cookie sau browser cookie reprezinta niste fisiere de foarte mici dimensiuni, care se stocheaza pe dispozitivul pe care dvs. il folositi si care colecteaza in mod automat informatii legate de experienta utilizatorilor pe site.

Acestea au o durata de existenta delimitata in timp, dupa care sunt sterse in mod automat. Informatiile colectate si transmise catre server sunt anonime si au ca principal obiectiv imbunatatirea experientei utilizatorilor precum:

  • Retinerea numelui si adresei de email pentru utilizatori care se reintorc pe site, astfel incat sa nu fie nevoie sa fie rescrise,
  • Informatii statistice legate de numarul si care pagini au fost accesate, durata accesarii etc. Aceste date sunt folosite de administratorul site-ului pentru a observa ce anume pagini sunt considerate valoroase de catre vizitatori si care pagini trebuie modificate sau imbunatatite cu obiectivul de a furniza continutul cautat de utilizator in mod cat mai facil si calitativ superior.
  • Memorarea faptului ca ati fost de acord cu politica de confidentialitate (pop-up care apare doar o singura data pentru un anumit dispozitiv, nu de fiecare data cand accesati site-ul sau pe fiecare pagina a site-ului, avand ca obiectiv eliminarea frustrarii legate de aparitia insistenta a unor mesaje nedorite)

Pentru detalii vezi Politica de Cookies

Cookies folosite de site-ul nostru sunt cele legate de vizualizarea la prima accesare de pe un dispozitiv nou a Politicii de Confidentialitate, Politicii de Cookies si Termenelor de Utilizare, precum si instrumente de analiza de la Google si Facebook (vezi 5 – Analytics)

 

IMPORTANT!

In nici un fel nu se poate face legatura cu identitatea dvs. personala din offline in urma folosirii tehnologiilor cookies pe site-ul nostru, ci doar se pot face interpretari ale frecventei utilizarii unor anumite dispozitive, browsere, etc. in scopuri pur statistice.

Informatiile personale la care avem acces sunt doar cele pe care dvs. le introduceti in mod voluntar (nume, email, website, numar de telefon), iar aceste informatii vor fi folosite de noi doar in scopurile pentru care le colectam (solutionarea unei probleme, raspunsul la o intrebare, trimiterea unei oferte etc.)

 

Continut introdus de pe alte site-uri

In anumite sectiuni din pagini exista elemente care exista fizic pe alte site-uri (exemplu: filme de prezentare stocate pe YouTube). Aceste terte entitati pot accesa un numar minim de informatii strict statistice despre dvs. (IP, browser, tip de dispozitiv, actiuni specifice legate de continutul vizualizat – durata, play/pause, etc).

Alte elemente apartinand unor terte parti sunt reprezentate de instrumentele de analiza (vezi sectiunea urmatoare, Analytics)

Analytics

Aceste sunt tehnologii care folosesc fisiere de tip cookies pentru a determina informatii legate de comportamentul utilizatorilor pe site (pagini accesate si in ce ordine, timpul petrecut pe fiecare pagina, elemente de interes in functie de clickuri primite, modul in care utilizatorul a accesat pagina – publicitate platita, in mod organic printr-o cautare, de pe retele de social media etc)

Obiectivul colectarii si interpretarii acestor date este de imbunatati experienta utilizatorului pe site, prin oferirea de informatii relevante in cel mai eficient, rapid si util mod cu putinta.

Scopurile si temeiurile prelucrarii

In interpretarea noii legislatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, trebuie facuta o distinctie intre doua actiuni diferite:

  • COLECTAREA DATELOR
  • PRELUCRAREA DATELOR

Colectarea presupune stocarea (pentru perioade diferite de timp) a informatiilor dvs. personale (nume utilizator, adresa email, IP, browser, date statistice legate de utilizarea sectiunilor site-ului).

Anumite date sunt colectate automat de WordPress (nume utilizator si adresa email – necesare si introduse de dvs. atunci cand comentati la articole din sectiunea Noutati a site-ului). WordPress este platforma web pe care a fost creat site-ul.

Datele statistice sunt colectate de Google Analytics si Facebook Pixel si au ca scop imbunatatirea continutului livrat utilizatorilor.

Datele transmise de dvs in mod direct (prin completarea formularului de pe pagina de contact) sunt colectate si folosite strict pentru a remedia o problema sau a raspunde unei solicitari punctuale (cerere de oferta, raspuns la o intrebare specifica).

Datele transmise de dvs. in mod direct (prin completarea formularului de inscriere la newsletter din josul paginii) vor fi colectate (nume si adresa de email) si prelucrate doar in scopul de a va oferi materiale informationale legate de site-ul www.ascoconstructii.ro  si de categoriile dvs. de interese.

 

IMPORTANT!

Datele livrate de dvs. atunci cand adaugati comentarii la o postare sunt vizibile administratorului site-ului in vederea aprobarii publicarii (filtrare a mesajelor formulate ofensator sau care contin limbaj neadecvat).

Dupa aceasta filtrare mesajul dvs. apare pe site drept comentariu si este vizibil pentru ceilalti utilizatori.

Raspunderea pentru continutul acestui comentariu precum si eventualele date personale comunicate de dvs. in comentariu va apartine in totalitate.

 

Prelucrarea datelor se refera in principal la interpretarea datelor statistice in scopul imbunatatirii experientei utilizatorilor pe site. Mai departe de relatia vizitatorilor cu site-ul nostru, aceste date nu sunt prelucrate in nici un fel, instrainate sau puse la dispozitia altor entitati (cu exceptia Google Analytics si Facebook Pixel care stocheaza aceste informatii pe serverele proprii).

 

IMPORTANT!

Noi nu am gasit nicio modalitate prin care informatiile statistice colectate pot fi asociate individual cu un utilizator anume.

 

Durata prelucrarii datelor

Pentru datele colectate prin tehnologiile cookie, termenul de pastrare a informatiilor este in general de 30 de zile. Aceste termen poate diferi in cazul cookies provenite de pe alte site-uri (exemplu: YouTube, Google Analytics sau Facebook Pixel).

Pentru datele oferite voluntar de dvs., acestea sunt pastrate atat timp cat ele sunt relevante pentru relatia dintre site si dvs. (cat timp doriti sa fiti informati prin newsletter – daca ati facut aceasta cerere completand formularul de pe site, pana la solutionarea printr-un raspuns din partea noastra la o cere venita prin formularul de contact etc.)

Sub nicio forma datele dvs. personale nu vor fi instrainate catre terte parti (cu exceptia celor mentionate) in timpul sau dupa expirarea termenului mentionat.

Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Dupa cum am mentionat, nu vom face publice in niciun fel datele dvs. cu caracter personal, exceptie facand datele oferite in mod voluntar de dvs. la adaugarea de comentarii la postarile din categoria NOUTATI de pe site. (vezi Scopurile si temeiurile prelucrarii – colecatarea datelor)

Stocarea datelor cu caracter personal

Stocarea datelor de pe site este realizata de catre o firma specializata in gestionarea solutiilor de stocare web, cu sediul in Romania. Toate bazele de date aferente site-ului sunt stocate in cloud, beneficiind de protectie.

Site-ul este livrat de la o adresa securizata, folosind sistemul de encriptare la transfer (https). Acest lucru inseamna ca orice informatie trimisa de dvs. catre server sau de server catre dvs. se realizeaza codificat, iar orice interceptarea eventuala pe parcurs nu poate vizualiza continutul datelor, asa cum a fost trimis initial, devenind practic inutilizabil.

Drepturile de care beneficiati

  • Dreptul la informare, adica dreptul de a primi, la cerere, detalii despre datele dvs. personale colectate si prelucrate de site-ul nostru,
  • Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea administratorului site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre administratorul site-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
  • Dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • in cazul in care este retras consimtamântul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
    • in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, administratorul Site-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • Dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau
      persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către administratorul Site-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • Dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
  • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care administratorul Site-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • Dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să ne contactati.

Va rugam sa cititi si Politica de Cookies (in care sunt prezentate diferitele tipuri de tehnologii cookie si modul in care acestea functioneaza), precum si Termenele si Conditiile de utilizare a site-ului